WEB PORTAL SA RAZNIM VIJESTIMA KAKO IZ SVIJETA TAKO I REGIONA
Turska zabranjuje proizvodnju elektronskih cigareta ! Turska zabranjuje proizvodnju elektronskih cigareta !
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Turska nikada neće dozvoliti kompanijama koje se bave proizvodnjom elektronskih cigareta da svoje proizvode izrađuju... Turska zabranjuje proizvodnju elektronskih cigareta !

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Turska nikada neće dozvoliti kompanijama koje se bave proizvodnjom elektronskih cigareta da svoje proizvode izrađuju unutar njegove države. Turska zabranjuje proizvodnju elektronskih cigareta, umjesto pušenja elektronskih cigareta, on poziva Turke da piju čaj.

U govoru koji se održao na jednom skupu protiv pušenja u Istanbulu. Predsjednik Erdogan izjavljuje da je naredio svom ministru trgovine da “NIKADA” ne dozvoli postojanje elektronskih cigara u Turskoj. Te je još dodao da se kompanije za proizvodnju duhana bogate tako što “truju ljude“.

elektronska cigara
elektronska cigara

“Oni su zatražili od nas mjesto i dozvolu da proizvode te elektronske cigarete. Mi tu dozvolu nismo i nećemo dati. Ako je to njihova investicija u Turskoj idite i investirajte na nekom drugom mjestu”, izjavio je Erdogan.

Zanimljiva činjenica jeste da konzumiranje elektronskih cigara unutar Turske nije zabranjeno. Međutim kupovina ili distribucija jeste. Iako je na snazi zabrana protiv e-cigara, one svoj put do potrošača i dalje nalaze putem internet kupovine.

Predsjednik Turske je poznat po tome što ne podnosi alkohol i cigarete, te često poziva svoj narod da se ostave pušenja i alkohola.

Vlada Turske je 2013. godine zabranila sve vrste reklama, promocija i sponzorskih ugovora koji se odnose na alkohol ili duhanske proizvode. A sada je i na punoj snazi zabrana proizvodnje elektronskih cigareta

kusturica