WEB PORTAL SA RAZNIM VIJESTIMA KAKO IZ SVIJETA TAKO I REGIONA
Sobno cvijeće koje svaki dom mora imati ! Sobno cvijeće koje svaki dom mora imati !
Ako kupujete cvijeće ( biljke) samo radi njihovog izgleda, imamo loše vijesti za vas. Baš kao i životinje tako i biljke ne mogu uspjeti... Sobno cvijeće koje svaki dom mora imati !

Ako kupujete cvijeće ( biljke) samo radi njihovog izgleda, imamo loše vijesti za vas. Baš kao i životinje tako i biljke ne mogu uspjeti u svakom okruženju. 

Stručnjaci su otkrili tri biljke koje se mogu prilagoditi svakom okruženju, a posebno vašem domu. Glavni od razloga tome jeste prostranjenost vaših prostorija u koje dopire svjetlost iz različitih izvora.

Ovu je sobno cvijeće koje svaki dom mora imati !

Đavolji bršljen pronalazi idealnu lokaciju u vašem kupatilu, te osvježava i čisti zrak od toksina i nešistoća. Ovo je idealno za zimski period i hladne dane koji nam dolaze. Da bi ova biljka uspješno rasla potrebna joj je dnevna svjetlost, redovno zalivanje, te hladan i svjež vazduh.

Fikus bendžamin je biljka koja uništava toksine te povećava količinu kiseonika. Ova biljka svoju savršenu lokaciju pronalazi u vašoj spavaćoj sobi. Neobična je zbog svog interesantnog izgleda i jednostavnog uzgoja. S obzirom da se ova biljka nalazi na podu vaše sobe, bilo bi poželjno izbjegavati je ako imate podno grijanje.

Drvo žada ( Crassula ovata) je simbol sreće u vašem domu. Njena savršena lokacije jeste u hodniku, odnosno na samom ulazu u vašu kuću. Mjesto gdje dočekujete vaše goste je savršeno za ovu biljku. Drvo žada može da dostigne visinu i do čak metar i po. Prema tradicionalnoj kineskoj tehnici ukrašavanja vašeg doma Feng šuiju, ova biljka privlači bogastvo u vaše domove.

Neke od ovih biljaka možda izgledaju slično, ali nisu. Bilo bi lijepo imati barem neku od ovih biljaka.
Sve ove biljke imaju dug vijek, što ih čini savršenim za vaš dom.

Ukoliko vam se svidio ovaj artikal preporučujemo vam da posjetite “Biljke koje donose sreću u vaš dom“.

 

kusturica