WEB PORTAL SA RAZNIM VIJESTIMA KAKO IZ SVIJETA TAKO I REGIONA
Palestinski izbjeglica uhapšen u Norveškoj nakon što je na protestima protiv islama branio spaljivanje svete knjige Kur’ana Palestinski izbjeglica uhapšen u Norveškoj nakon što je na protestima protiv islama branio spaljivanje svete knjige Kur’ana
Palestinski izbjeglica uhapšen je u Norveškoj u togu protesta koji su se održali na skupu “Zaustavimo islamizaciju Norveške”. Protest protiv islama u Norveškoj pretvorio... Palestinski izbjeglica uhapšen u Norveškoj nakon što je na protestima protiv islama branio spaljivanje svete knjige Kur’ana

Palestinski izbjeglica uhapšen je u Norveškoj u togu protesta koji su se održali na skupu “Zaustavimo islamizaciju Norveške”. Protest protiv islama u Norveškoj pretvorio se u nasilje nakon što je vođa grupe za anti-islamizaciju za vrijeme demonstracije zapalio primjerak Svetog Kur’ana. Norveški policajci uhapsili su palestinsku izbjeglicu iz Sirije i druge, dok su protestirali protiv članova antimuslimanske organizacije SIAN koji su zapalili Sveti Kur’an.

Demonstracija održana od grupe pod nazivom “Zaustavimo islamizaciju Norveške” (SIAN) u gradu Kristiansand pretvorila se u nasilje nakon što je vođa grupe Lars Thorsen odbio policijsku naredbu protiv spaljivanja svete muslimanske knjige. Skup su odobrile lokalne vlasti, ali policija je upozorila SIAN da ne skrnavi svetu knjigu Kur’an, nakon što je grupa rekla da planira to učiniti.

Dvije kopije vjerskog teksta bačene su u kantu za smeće tokom mitinga, dok je Thorsen zapalio još jedan. Nesporni postupci razljutili su protivgradne prosvjednike, koji su se previjali preko ograde i napali vođu SIAN-a, javljaju RT News.

U nastavku možete pogledati snimak tih dešavanja.

kusturica