WEB PORTAL SA RAZNIM VIJESTIMA KAKO IZ SVIJETA TAKO I REGIONA
Novogodišnji filmovi- Izabrali smo najbolje ! Novogodišnji filmovi- Izabrali smo najbolje !
Polako ali sigurno svi zajedno ulazimo u praznično raspoloženje. A filmovi su svakako jedan od najboljih načina da uplovimo u praznični duh. I ako... Novogodišnji filmovi- Izabrali smo najbolje !

Polako ali sigurno svi zajedno ulazimo u praznično raspoloženje. A filmovi su svakako jedan od najboljih načina da uplovimo u praznični duh. I ako su rijetko nagrađivani i hvaljeni od strane poznatih kritičara. Ovi filmovi ostaju zapamćeni kao klasici. Na našoj listi sigurno ima ponešto za svakoga. 

Sam u kući 1990 / komedija

Postoji li osoba koja nije ovaj film pogledala barem jednom ?
Baš kao što smo ranije spominjali “klasici”, ovaj film se ubraja u klasike kada je riječ o prazničnim filmovima. Glavna uloga je mladi Kevin koji ostaje sam u kući kada njegova mnogobrojna obitelj odlazi na praznični odmor ne sluteći da su zaboravili zaspalog dječaka. Ubrzo razbojnici odluče da provale u kuću za koju misle da čuva bespomoćni klinac ( Kevin ). Tu započinju njihove muke.

Love Actually  / romantična komedija

Još jedan praznični klasik ali i “romantična komedija“. Film koji je ostvario veliki uspjeh novčano ali i scenski osvajajući publiku širom svijeta. U ovom filmu imamo izvanrednu glumačku postavu među kojima i glumac koji nas je preprano napustio “Alan Rickman”. Među ostalim poznatim glumcima tu su Keira Knightley, Emma Tompson, Liam Neeson, Hugh Grant te Rowan Atkinson. Ovaj film ima sve. Spoj romantične komedije, savršene glume te perfektno uklopljene muzike. Sigurno je jedan od filmova koje ne želite propustiti.

A Christmas Carol 2009  / animirani

Ovaj film je adaptacija Dikensnovog božičnog klasika. Romana o jednom starom škrtici kojeg posjete duhovi badnje večeri te ga usmjere na put njegovog iskupljenja i samootkrivanja. Jako interesantna adaptacija te odmor za sve nas ma kojeg uzrasta bili. Ovaj film bi možda bio i običan da Jim Carrey ne glumi baš njeg. Savršen animirani film koji je i više nego poučan.

Polar Express 2004 / animirani

Kad smo krenuli sa animiranim filmovima tu je i jedan nominiran za tri oskara. Poslije snimanja “Forest Gump” filma i “Brodolom života” ovaj film je treći u nizu projekata poznatih dobitnika oskara Tom Henksa i redatelja Roberta Zemeckisa. Radi se o jako interesantnoj i dirljivoj priči koja vas neće ostaviti ravnodušne.

Jingle all the way 1996 / komedija

Legendarni Arnold Schwarzenegger će pokušati sve da nabavi popularnu igračku “TurboMan” koju je obećao svom sinu za božić. Problem nastaje kada odlazi u kupovinu igračke ne sluteći da je potražnja za tom igračkom mnogo veća nego proizvodnja. Razmišljajući o tome da će razočarati svog sina, ovaj glumac se suprostavlja svima koji mu staju na putu da pronađe tu igračku. Baš kao pravi “TurboMan”.

Bad Santa / komedija

Mnogi od nas bi izabrali baš ovaj film za jedan od najboljih kada je riječ o “crnim komedijama” koje su vezane za božić. Ovaj film je ostvario veliki uspjeh u kinima sa zaradom od čak 80 milijuna dolara. Ali i kritike koje govore o “neobičnom božićnom humoru”. Ovaj film ima i svoj nastavak, koji nije popularan kao prvi ali također interesantan i zanimljiv. Komedija u kojoj imamo crnog humora, dalje vam nećemo otkrivati.

Tu je još veliki broj filma koji možete pogledati a kojima ćemo samo navesti imena. A među njima su :

 • Jack Frost 1998
 • The Family Man 2000
 • How the grinch stole the christmas
 • The santa clause 2
 • Elf
 • Surviving Christmas
 • Noel
 • Just Friends
 • The Holiday
 • Four Christmases
 • Mrs Miracle
 • A Merry Friggin Christmas

 

 

kusturica