WEB PORTAL SA RAZNIM VIJESTIMA KAKO IZ SVIJETA TAKO I REGIONA
Ovo otkriće vam može olakšati život ! (FOTO) Ovo otkriće vam može olakšati život ! (FOTO)
Problemi sa zatvorom ?   Možda imate probleme sa zatvorom ili neke druge probleme vezane za stolicu ? Nadamo se da će vam ova... Ovo otkriće vam može olakšati život ! (FOTO)

Problemi sa zatvorom ?

 
Možda imate probleme sa zatvorom ili neke druge probleme vezane za stolicu ? Nadamo se da će vam ova informacija pomoći u neku ruku. Naučnici koji se bave ljudskim organima ovaj put su istraživali “Koji je najprirodniji položaj u toaletu”.

Prema studiju sprovedenom na 50 dobrovoljaca, utvrđenoj je da postoji “prirodni položaj” koji bi trebali praktikovati kada vršite veliku nuždu.

prirodan položaj u toaletu

Na experimentalnom traženju prirodnog položaja prilikom obavljanja velike nužde koji je sproveden na 50 ispitanika. Očekivalo se da zauzmu i jedan i drugi položaj predstavljen na slici. Kao što vidite na slici je i pokazan pravilan položaj a evo i zašto.


položaj crijeva

Prilikom “klasičnog” sjedenja na toalet šolji,  debelo crijevo je pritisnuto od mišića  koji ima ulogu zaustavljanja stolice prije nego dođemo do tolaeta. Isti taj mišić steže debelo crijevo u “klasičnom položaju”.  Međutim ovaj mišić prilikom čučanja je potpuno opušten i omogućava lakše obavljanje nužde. Nadamo se da će vam služiti ova informacija.


 

kusturica