NAJUKLETIJA KUĆA NA BALKANU: Ova kuća je ubila sve svoje vlasnike posljednjih 10 godina !

uklete kuće

Kuća koja je nekada služila kao hotel i koja se nalazi u ruševinama kilometar i po od Lovrana označena je kao ukleta. Mještani su dugi niz godina izbjegavali kuću u ruševinama jer vjeruju da ovu staru kuću opsjedaju duše zlostavljanih logorašica. Većina mještana ne želi ništa ni govoriti. Izbjegavaju sva pitanja i sklanjaju se u svoje domove. Rijetki su koji progovore ali i oni kažu samo da je prokleta.

U ovoj kući su se događale užasne stvari. Rijetki su oni koji su ostali živi i koji tvrde da su za “trun” izbjegli smrt. U nastavku texta slijede jezive priče.

Mislili su da je kraj a onda je grom udario u stijenu

Jedna od priča do kojih smo uspjeli doći započinje o uglednom opatijskom ugostitelju koji se sa ljubavnicom sklonio od kiše u već spomenutu kuću. Odmah pri ulasku u kuću na spratu se začula galama, smijeh, razno lupanje i razbijanje. Pomislili su da je u toku nekakva zabava, te se iznenađeni par skamenio ! Strah ih je natjerao da zaborave kišu te su istrčali iz kuće prema automobilu, upalili su auto ali su se točkovi okretali u mjestu.

Osoba koja nam je pričala priču kaže da je auto kao u filmu polako klizio prema rubu duboke provalije i kada su već uspaničeni pomislili da je kraj, u stijenu iznad te stare kuće udario je grom a automobil je uspio da izađe iz blata i jurnuo prema cesti.

Dobio je do znanja da napusti kuću

Ova priča za razliku od prve se razlikuje po tome što je osoba koja je krenula u ovu kuću već znala za određene priče koje su kružile o tome da je ukleta. Jedan radiesteziolog Borivoj Buka je navodno prije desetak godina skupio hrabrosti te otišao da istraži duhove u spomenutoj kući. Ostao je zatečen. U toj staroj ruševini su bile pletene fotelje, razbijeni stol, kolijevka za djecu i četri tanjira na stolu. Koristio je visak da bi saznao šta se dogodilo u kući ali je dobio jasnu naredbu “Gubi se iz kuće”.

Kao što smo ranije spomenuli nekada je ovo bio hotel. Tu su dolazili gosti iz cijele Evrope. Ali jedne večeri je ovaj hotel uhvatio plamen. Priča se kako ga je sam vlasnik zapalio radi osiguranja. Poslije određenog vremena jedna porodica je kupila ovaj hotel te ga restourirala kao kuću. Međutim to nije dugo trajalo, pijavica je digla krov i razbacala ga po selu.

Najinteresantije je to da ni jedna druga kuća u tom mjestu nije stradala. Vlasnik ove kuće se nedugo nakon toga razbolio i umro. Zatim poslije njega i drugi vlasnik također od bolesti. Sljedeći vlasnik je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Poslije njega je grom ubio češke turiste koji su se sklonili od kiše.

Kao što nam to govori Bukva, kuća je ta koja bira vlasnike. I imao je osjećaj prisutnosti nečega dok je bio tamo. Na dva zida unutar kuće su nacrtani krugovi kao da se neko tako htio zaštiti.

U kući je bilo raznih ubistava, samoubistava i neobjašnjenih smrti, ali ti duhovi se nisu zadržali. Jedna mještanka “jako stara” priča nam da se sjeća da joj je njena baka pričala da je baš u toj kući živio bračni par sa četvero djece. Kaže da misli da je to bilo 1912 ili možda 1914 godine kada je muž zbog ljubomore prerezao supruzi grkljan, zatim se skinuo go i bacio sa stijene…