WEB PORTAL SA RAZNIM VIJESTIMA KAKO IZ SVIJETA TAKO I REGIONA
Luka Modrić je osvojio “Zlatnu loptu”. Luka Modrić je osvojio “Zlatnu loptu”.
Veliki kapiten i sada nosilac zlatne lopte Luka Modrić. Nakon što je osvojio nagrade za najboljeg igrača od strane UEFA i FIFA. Luka Modrić... Luka Modrić je osvojio “Zlatnu loptu”.

Veliki kapiten i sada nosilac zlatne lopte Luka Modrić. Nakon što je osvojio nagrade za najboljeg igrača od strane UEFA i FIFA. Luka Modrić je sada dobio i navažniju nagradu.

Hrvatski reprezentativac je imao čak velikih 277 bodova više od drugoplasiranog igrača Ronalda. Na trećem mjestu se nalazi Antoan Grizman koji je osvojio bronzanu loptu. Možemo istaći i da na dodjeli zlatne lopte se nisu ni pojavili ni Ronaldo ni Messi.

Nagrada “Zlatna lopta” se dodjeluje igraču koji se smatra najboljim u trenutnoj kalendarskoj godini. A Luka Modrić je i više nego pokazao kakav je igrač kako na svjetskom prvenstvu tako i u dresu svog kluba Reala iz Madrida.

Spomenut ćemo da je Luka Modrić sa svojom reprezentacijom ostvario veliki uspjeh na svjetskom prvenstvu te osvojio drugo mjesto. Dok je sa Realom bio treći put za redom prvak. Zalagao se na obje strane te mu se to isplatilo.

Osvajanjem ove zlatne lopte Luka Modrić je prekinuo niz koji je trajao čak deset godina. Niz gdje su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi osvajali zlatnu loptu po pet puta. Modrić je tako ispisao svoju povijest i postao prvi Hrvat koji je dobio “Zlatnu loptu”. A najbliži ovoj nagradi prije njega je bio Davor Šuker koji je uspio dobiti drugo mjesto davne 1998 godine kada se našao iza Zinedinea Zidanea. Da bude još ljepše Modrić se upisao u historiju i kao jedini koji je uzeo sve tri nagrade u jednoj godini.

Modriću je na ovoj divnoj nagradi odmah čestitala i Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarević.

Za najboljeg mladog igrača proglašen je Kilijan Embape.

kusturica