Denijal Ahmetović pjeva na svadbi bh.reprezentativca

kenan pirić

Medeni mjesec ovog bh. reprezentativca je počeo uveliko. Svoje slavlje započeo je trijumfom u Ligi nacija. Ova godina za njega je bila izvanredna. Osvojio je titulu a zatim otišao u jedan od najorganiziranijih klubova u ovom dijelu Evrope “Maribor”.

Kenan Pirić, golman Maribora sada se posvetio privatnim obavezama. Zbog čega je na slatkim “mukama”.
Pirić uskoro potpisuje ugovor života. Prije utakmica s Austrijom i Španijom Pirić je napisao svadbene pozivnice, “kaparisao” specijalnog gosta, odabrao restoran za svadbu. Na njegovoj svadbi će pjevati mladi ali jako talentovani pjevač Denijal Ahmetović. Kenanova izabranica se zove Erina, te on sa njom kreće u bolji život.

Ovog golmana je iz Slobode na seniorsku scenu lansirao Vlatko Glavaš, tadašnji trener Slobode. Međutim osoba koja je najzaslužnija za njegov razvoj jeste Kenanov “impressario” Admir Husarić. Baš kao što je od Tuzle, preko Zenice i Osijeka do Maribora Husarić trasirao put Jasminu Mešanoviću potencijalnom A reprezentativcu.
Mešanović, Pirić, Mulahusejnović, Hajdarević.., mogu početi praviti spomenik svom menadžeru. Svi igraju za državne selekcije. Malo se koji menadžer može pohvaliti ovakvim izborom igrača. Fali Ramadani, Mino Rajola, Marko Naletilić, Ivan Cvjetković danas su ispred “Husare”. Kako igraju njegovi puleni, poredak će se brzo promijeniti.