WEB PORTAL SA RAZNIM VIJESTIMA KAKO IZ SVIJETA TAKO I REGIONA
Vraća se crtani koji su mnogi od nas gledali – Crtani film Mumijevi Vraća se crtani koji su mnogi od nas gledali – Crtani film Mumijevi
Mumijevi – crtani film koji u mnogima od nas budi sjećanje na djetinjstvo i užitke gledanje ovog neobičnog crtanog filma. Filma koji se urezao... Vraća se crtani koji su mnogi od nas gledali – Crtani film Mumijevi

Mumijevi – crtani film koji u mnogima od nas budi sjećanje na djetinjstvo i užitke gledanje ovog neobičnog crtanog filma. Filma koji se urezao u naša sjećanja za sva vremena. 

Dolina Mumijeva je nova adaptacija knjiga za djecu finske ilustratorice Tove Jansson u obliku crtanog filma. Kao i što smo navikli uz dosta smijeha i radosti tako i ovaj put Mumijevi će nas zabaviti ali i posjetiti na stare dane.

Nešto drugačije nego što je to prije bilo serija će biti rađena u modernoj 3D računarskoj tehnologiji. Te će i nove generacije ali i one koje dolaze biti upoznate sa Mumijevima.

Kao što nam obećavaju, ovo će biti neka vrsta novog i starog svijeta. Baš poput fantazije koja će obradovati sve obožavaoce ovog crtanog serijala. Kako saznajemo Mumijevi će imati 13 epizoda koje će trajati oko 22 minuta i sa kojima ćemo uploviti u neki novi svijet i nove avanture koje svi željno isčekujemo.

Među eekipom koja stvara ovaj novi-stari serijal nalazi se i Oskarovac Steve Box, John Wolley, Mark Huckerby, Marika Makaroff. Ovu seriju producira Gutsy Animation, kompanija koja se nalazi u Helsinkiju. Glasove će za britansku verziju ove serije posuditi Taron Egerton ( Mumi ), Rosamund Pike ( Mumi mama ), Matt Berry ( Mumi tata ) i Kate Winslet ( gospođa Filijonk).

 

kusturica